28 Ocak 2017 Cumartesi

Kocaeli Üniversitesi YÖS 2017

Kocaeli Üniversitesi Yurtdışından Öğrenci Seçme Sınavı (KOÜYÖS), Kocaeli Üniversitesi ve bu sınavı kabul eden diğer üniversiteler tarafından fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarında ön lisans ve lisans öğrenimi görecek olan yurt dışından veya yabancı uyruklu öğrencilerin belirlenmesinde kullanılan bir sınavdır.
Kocaeli Üniversitesi YÖS başvuru koşulları
Adayların, lise son sınıfta olmaları ya da mezun durumda bulunmaları koşuluyla;
  1. 1. Yabancı uyruklu olanların,
  2. 2. Doğumla Türk vatandaşı olup da İçişleri Bakanlığı’ndan Türk vatandaşlığından çıkma izni alanlar ve bunların Türk vatandaşlığından çıkma belgesinde kayıtlı reşit olmayan çocuklarının Türk Vatandaşlığı Kanunu uyarınca aldığı Tanınan Hakların Kullanılmasına İlişkin Belge sahibi olduklarını belgeleyenlerin, (5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 7. Maddesinde “Türkiye içinde veya dışında Türk vatandaşı ana veya babadan evlilik birliği içinde doğan çocuk Türk vatandaşıdır.” hükmü bulunmakta olup, yurt dışından kabul kontenjanlarına başvuracak adayların Türk Vatandaşlığı Kanunu incelemelerinde yarar bulunmaktadır.)
  3. 3. Yabancı uyruklu iken sonradan kazanılan vatandaşlık ile T.C. vatandaşlığına geçenlerin yada bu durumdaki çift uyrukluların,
  4. 4. T.C. uyruklu olup ortaöğretiminin tamamını K.K.T.C. hariç yabancı bir ülkede tamamlayanların, (ortaöğretiminin tamamını K.K.T.C. dışında yabancı bir ülkedeki Türk okullarında tamamlayanlar dahil)
  5. 5. K.K.T.C. uyruklu olup; K.K.T.C.’de ikamet eden ve K.K.T.C.’de ortaöğrenimini tamamlayan GCE AL sınav sonuçlarına sahip olanlar ile 2005-2010 tarihleri arasında diğer ülkelerdeki kolej ve liselere kayıt yaptırıp eğitim alarak GCE AL sınav sonuçlarına sahip olan veya sahip olacakları başvuruları kabul edilir.

Kocaeli Üniversitesi YÖS SINAV Merkezleri  -2017 KOÜYÖS aşağıda belirtilen ülke ve şehirlerde yapılacaktır:
  • Almanya – Berlin
  • Almanya – Köln
  • Arnavutluk – Tiran
  • Avusturya – Viyana
  • Azerbaycan – Bakü
  • Belçika – Brüksel
  • Bosna Hersek – Saraybosna
  • Bosna Hersek – Mostar
  • Bulgaristan-
  • Fransa – Paris
  • Hollanda – Amsterdam
  • İngiltere - Londra
  • Japonya - Tokyo
  • Kazakistan - Astana
  • KKTC - Lefkoşa
  • Kosova - Priştine
  • Makedonya - Üsküp
  • Ürdün - Amman
  • Romanya - Bükreş
Kocaeli Üniversitesi YÖS 2017  Başvuru Kılavuzu

Kocaeli Üniversitesi Yabancı Öğrenci Kontejyanları

2017 yılına ait kontenjanlar YÖK tarafından onaylandıktan sonra duyurulacaktır. 2016 yılına ait Kontenjanlarımıza ulaşmak için tıklayınız.

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YÖS'ü Kabul Eden Üniversiteler

Kocaeli Üniversitesi YÖS,  Üniversite Hakkında Sıkça Sorulan Cevaplar
Kocaeli Üniversitesinde eğitim dili Türkçe'dir.
Önlisans Programları 2 yıl
Lisans Programları 4 yıl
Tıp Fakültesi 6 yıl
Diş Hekimliği Fakültesi 5 yıl
Yüksek Lisans Programları 2 yıl
Doktora Programları 2 yıl
Lisans programları için 7 yıl
Önlisans programları için 4 yıl
Tıp Fakültesi 9 yıl
Diş Fakültesi 8 yıl
Yüksek Lisans 4 yıl
Doktora 6 yıl
Öğrenim ücretleri web sayfamızda ilan edilmektedir.
Yeni kayıt olacak öğrenciler kendilerine verilecek olan geçici numaralar ile geçmiş yıllarda kayıt olan öğrenciler ise YU Kimlik Numaraları ile belirlenen banka şubelerinden yatırabilirler.
Sadece lise diplomanız ile başvuru kabul etmiyoruz.
Diğer Üniversitelerin YÖS sınavları ile başvuru yapamazsınız. Sadece KOÜYÖS ü kabul ediyoruz.
Türkiye'de bulunan Üniversitelerin Türk Dili Yeterlilik sınav sonuçları ve Yunus Emre Enstitüsü Belgeleri kabul edilmektedir. Özel kurs ve dershanelerden alınan Türk Dili Yeterlilik sınav sonuçları kabul edilmemektedir.
Geçerli seviyeler: B2-C1-C2
B2 seviyesindeki öğrenciler mezun olana kadar Türk dili yeterlilik düzeylerini en az C1 seviyesine çıkarmak zorundadırlar.
Yeni kayıtlı öğrenciyseniz; Kocaeli Üniversitesi Türk dili yeterlilik sınav tarihine kadar teslim edebilirsiniz. Teslim etmediğiniz takdirde 1+1 yıl izinli sayılacaksınız.(Türkçe düzeyinizi 1 yıl sonun da yeterli düzeye çıkaramazsanız 1 yıl daha ek süre verilecektir. Ancak bu ek süre, öğrenim süresinden sayılacaktır.) Bu süreler sonunda Türk dili yeterlilik düzeyinizi B2 seviyesine çıkarmak zorundasınız.
Geçmiş dönemlerde kayıt öğrenciyseniz; ekim ayının son haftasına kadar teslim edebilirsiniz.
İlk kayıt tarihleri arasında kaydınızı yaptırmadığınız takdirde kayıt hakkınızı kaybedersiniz.
Denklik işlemi, yurt içinde İl Milli Eğitim Müdürlüklerince, yurt dışında ise Eğitim Müşavirlikleri ve Eğitim Ataşeliklerince düzenlenir. Denklik Belgesi için başvurular da bu kurumlara yapabilirsiniz.
Denklik işlemi, yurt dışındaki ilköğretim ve orta öğretim kurumlarından alınan karne, transkript, öğrenim belgesi, sertifika, ayrılma belgesi ve diploma gibi belgelerin asılları ile yapılır. Ancak bu işlem, söz konusu belgelerin asıllarının zayi olması halinde, öğrencinin yurt dışında öğrenim gördüğü okul müdürlüğünden aldığı aslına uygunluğu okulca onaylı suret ve fotokopiler ile de yapabilirsiniz.
Tüm belgelerinizin apostil yapılması gerekmektedir.
Kayıt tarihinizden ortalama 1 ay sonra öğrenci işlerinden teslim alabilirsiniz.
* Üniversiteye giriş çıkış sırasında
* Yemekhanede yemek yemek için
* Kütüphane hizmetlerinden faydalanabilmek için
* Ulaşımda yerine kullanabilirsiniz.
Yerel veya Ulusal bir gazeteye ilan verdikten sonra ilan kupürü ile birlikte kimlik basım bürosuna başvurmanız gerekmektedir.
Kayıt tarihinizden 1 gün sonra öğrenci işlerinden alabilirsiniz.
Türkiye’de 90 günden fazla ikamet edecek Yabancı Uyruklu Vatandaşlara Kimlik Numarası verilmektedir. İçişleri Bakanlığı İl Göç İdaresi Müdürlüklerinden ikamet izin belgesi müracaatı yapıldıktan sonra 90 gün içerisinde alınacak ikamet izin belgesinde yazılır.
Fakülteler tarafından belirtilen tarihlerde dağıtılan burs başvuru formunu doldurarak başvurabilirsiniz.
Kazananların listesi Fakülte duyuru panosunda açıklanır.
Uluslararası öğrenciler değişim programlarından (Mevlana, ERASMUS, Farabi) yararlanabilirler.
Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığında bulunan İlişik Kesme Formu ve İlişki Kesme Dilekçesi doldurulup ilgili yerlere imzalattıktan sonra Birim Sorumlunuza teslim ederek kişisel evraklarınızı teslim alabilirsiniz.
Belgelemek koşulu ile sağlık, askerlik, maddi, aile, kişisel, yurtdışında eğitim, beklenmedik zorunlu olaylar gibi nedenlerle ilgili Fakültenize eğitim öğretim dönemi başlamadan dilekçe ile kayıt dondurma başvurusunda bulunabilirsiniz.
İlk Kayıt tarihinden itibaren en geç üç ay içinde yaptırmanız zorunludur. İlk üç ay içinde başvuruda bulunmadığınız takdirde Üniversitemizdeki öğreniminiz boyunca bir daha başvuru hakkınız bulunmamaktadır. Ancak özel sigorta yaptırabilirsiniz.
Kredi ve Yurtlar Kurumu, üniversite yurtları ve özel yurtlardan faydalanabilirsiniz.
Aynı anda iki lisans programında öğrenim göremezsiniz. İsterseniz bir lisans bir önlisans programında aynı anda öğrenim görebilirsiniz.
Disiplin suçundan dolayı alınan cezalar sicilinizden silinmemektedir.
Uluslararası öğrenci kontenjanlarına tekrar başvuru yapmanız gerekmektedir. Kayıt hakkı kazanmanız halinde kayıtlı olduğunuz bölümden kaydınızı sildirip seçmiş olduğunuz bölüme kayıt yaptırabilirsiniz.
Kayıt yenilememeniz halinde öğrencilik haklarından yararlanamamaktasınız. Kayıt yenilemeyen öğrenci bilgileri ilgili makamlara ( Emniyet, YTB vb.) bildirilmektedir.

1 yorum: